top of page

Ιστορία - Λειτουργία

Σκοπός της Β΄ Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. είναι να προσφέρει τριτοβάθμια ή τεταρτοβάθμια περίθαλψη υψηλού επιπέδου σε ασθενείς με ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις και προβλήματα στην περιοχή κεφαλής και τραχήλου. Παράλληλα με την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών υγείας στοχεύει επίσης στην παραγωγή ποιοτικού επιστημονικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου.

borl1.jpg

Η κλινική εξυπηρετεί νοσηλευτικές, διδακτικές και ερευνητικές ανάγκες στο γνωστικό αντικείμενο της Ωτορινολαρυγγολογίας, σε θέματα που αφορούν τη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων που προσβάλλουν τα όργανα, τις κοιλότητες και τις αισθήσεις της περιοχής κεφαλής και τραχήλου, καθώς και των επιπλοκών που προκύπτουν στα πλαίσια της συντηρητικής ή χειρουργικής αντιμετώπισης των εν λόγω παθήσεων, σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες.

Τα αντικείμενα που καλύπτονται κλινικά αφορούν παθήσεις όπως φλεγμονές, κακώσεις, συγγενείς ανωμαλίες καθώς και νεοπλάσματα των ώτων, της ρινός, του στοματοφάρυγγα, του λάρυγγα και του τραχήλου, των σιαλογόνων αδένων και των κρανιακών νεύρων της περιοχής μας.

Ιστορία B΄ Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής, Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου

Ίδρυση στο Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) της Β’ Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής, σύμφωνα με την απόφαση ΥΑ 109079/Β1 (ΦΕΚ 1947/Β/2003).
Εγκατάσταση και έναρξη λειτουργίας της Β’ Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. στον Χειρουργικό Τομέα της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Σύμφωνα με την απόφαση Υ4α/14877 (ΦΕΚ 1758/Β/2004).Πρώτος Διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής ήταν ο Καθηγητής Γεώργιος Κεκές (2004-2008). Τον Καθηγητή Γεώργιο Κεκέ διαδέχθηκαν ως Διευθυντές της Κλινικής ο Αν. Καθηγητής Σπυρίδων Μεταξάς (2008-2011) και ο Καθηγητής Ιωάννης Κωνσταντινίδης (2011-2016).

Σήμερα, από την 01/09/2016 Διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής είναι ο Καθηγητής Μάρκου Κωνσταντίνος.

Οι χώροι της Κλινικής

  1. Η κλινική έχει αναπτυγμένες 22 κλίνες συνολικά, 16 στον 1ο όροφο του Γ.Ν. Παπαγεωργίου σε δικό της αυτόνομο χώρο καθώς και άλλες 6 στον 4ο όροφο εντός της Παιδοχειρουργικής κλινικής.

  2. Yπάρχουν πέντε (5) διακριτοί χώροι στα Ε.Ι. ΩΡΛ στην Α’ στάση, όπου διενεργούνται τα γενικά και ειδικά ιατρεία.

  3. Ένας (1) χώρος διδασκαλίας όπου διενεργείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της κλινικής και το Ογκολογικό συμβούλιο Κεφαλής και Τραχήλου σε εβδομαδιαία βάση.

Πρόγραμμα Κλινικής

Αριθμός κλινών: 22

Αίθουσες τακτικού Χειρουργείου 3 εβδομαδιαίως
Διενέργεια επεμβάσεων υπό τοπική αναισθησία εβδομαδιαίως.

Πλήρης συμμετοχή στο πρόγραμμα Γενικών εφημερίων ( γενική εφημερία κάθε 4 ημέρες ).

Η Κλινική είναι  ένα από τα μεγαλύτερα  Κέντρα Κοχλιακών  Εμφυτέυσεων στην Ελλάδα, τόσο  για  ενήλικες  όσo  και  για  παιδιά,  έχοντας     πραγματοποιήσει  σημαντικό αριθμό κοχλιακών εμφυτεύσεων. Τα τελευταία έτη η κλινική έχει αποκτήσει ιδιαίτερη εμπειρία στην αμφίπλευρη τοποθέτηση κοχλιακών εμφυτευμάτων στα παιδιά.

Επισκεπτήριο


Δευτέρα-Παρασκευή 
16:00-18:00
Σαβ-Κυρ & Αργίες:
11:00-13:00 & 16:00-18:00

bottom of page